logo.png
Nederlands Engels 

Welkom bij Akerboom Yacht Equipment

Akerboom Yacht Equipment
Akerboom Yacht Equipment combineert vakmanschap en passie.
Wij doen engineering, werkvoorbereiding, montage, productie en onderhoud.
Wij realiseren complexe uitrustingstukken en schroefassen voor
droomschepen.

.

Foto-overzicht

Onze producten


Boarding platform


Bulwark balcony


Dodger door


Gangway


Hull side door


Side boarding ladder


Swimplatform


Tenderstore door


Transom door

 

Sinds januari beschikt Akerboom Yacht Equipment (AYE) over een composietafdeling. De afdeling is een voortzetting van de voormalige composiet-productieafdeling van Koninklijke De Vries Scheepsbouw B.V. Na een opstartperiode is de composietproductie volledig in bedrijf, en heeft AYE de afdeling feestelijk geopend op donderdag 26 juni jl.

Onder het genot van een drankje wachtte een gemêleerd gezelschap van klanten, leveranciers en zakelijke partners geduldig voor hal 2 terwijl de metaalwerkers de laatste hand legden aan hun werk van die dag. Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar de nieuw ingerichte hal 3 waar metaalwerk plaats heeft gemaakt voor composietbouw.

Het officiële gedeelte werd verzorgd door Peter Zandstra en Tom de Vries. Tom had namens de holding de eer de champagnefles feestelijk te ontkurken. Met een glas champagne in de hand kregen de aanwezige gasten de gelegenheid om de composiet-hal te verkennen. Er werden diverse producten tentoongesteld die goed weergeven hoe divers de discipline van composietbouw kan zijn: loungebanken voor een sundeck, een zes meter lange draagbalk en composiet radarkoepels waar een toegangsluik in gemaakt wordt. Het prikkelde de aanwezigen om ook zelf na te denken over vraagstukken die met composiet materialen opgelost kunnen worden.

Veel aandacht ging uit naar de live demonstratie van een vacuüminjectie: een pakket glas van een vierkante meter groot en een aantal lagen dik werd met minimale middelen geïnjecteerd met hars. Dat het pakket voor de ogen van de geïnteresseerden in één keer goed en tot in de uiterste puntjes werd geïnjecteerd, was voldoende bewijs dat de composietbouwers van AYE hun processen zeer nauwkeurig onder controle hebben.

 

Terug naar overzicht
Powered by : FUNCKE